Friday, March 18, 2011

Putus # 1

Assalamualaikum...salam sejahtera..salam perpaduan dan salam satu malaysia..



hari ni..dah beberapa hari berlalu sejak kehilangan dia..but still saya masih ada perasaan.. dia ada atau tak itu hak dia...saya tak mampu nak paksa.. saya bersyukur ada teman2 yang backup saya waktu saya susah macamni... kalau nak senaraikan memang ramai la member yang bantu.. but yang selalu nampak saya sengsara... hanya ada segelintir...

1. Ariff: dia cukup baik..dalam busy menyiapkan thesis..dia mendengar setiap masalah yang suram..and bantu jadikan suasana yang ceria..thanks sahabatku... dia berusaha membantu setiap waktu..sampai dia la yang pergi teman jadi orang tengah hari tu... thanks so much...

2. Iqbal: dia ni...walaupun dia garang..and banyak marah saya sebab saya mengikut emosi... tapi kata2 dia yang tajam and pedas buat saya terfikir panjang..tapi.. setiap kali saya sedih..duka..saya terus memerlukan kata2 dia.. sebagai pendokong semangat...thanks friend...

3. Farhan: dia ni paling brutal..tapi pelukan dia buatkan aku rasa tenang...(jangan fikir laen)... aku anggap dia macam abang aku dah... sebab tu..aku memang respect kat dia... kata2 dia pun banyak sedarkan aku..walaupun kasar..tapi aku paham apa yang dia nak sampaikan...

4. Manesh: dia ni pendengar setia...senyap and teku mendengar... pendengar yang terbaek.. hehe... cara dia dengar pun dah buat aku hilang beban kat dada ni...thanks kawanku.. manesh ni dia pun pernah alami benda yang sama...nasihat dia kadang2 buat aku sedar... thanks so much kawan...

4 orang housemate aku ni yang banyak tolong aku..aku sakit...luka..jatuh..diorang ada.. tapi untuk pengetahuan...aku dah try lupakan.. tahu tak.. aku hampir accident hari tu.. aku pergi lepak pantai sorang..aku tertinggal kunci dalam kereta dengan radio terpasang.. aku muntah2 tak makan... aku dah cuba lupakan kawan2..tapi setakat ni.. masih belum mampu...sorry...

kepada sahabat2 and ahli keluarga yang laen... nanti aku update name sorang2 dalam post 2nd aku..ye... dont worry...

2 comments:

  1. miho nak gak bleh?miho kwn oppa gak kan? :P

    ReplyDelete
  2. hehe... ye gumi..hehe.. nnt la ye..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Since you Left Me..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Setinta pena Mencoret

jika hari ini aku lalai,
tolong ingatkan aku,
tentang masaku yang sia-sia,
tentang kesibukanku dengan dunia,
tentang rinduku yang menggila,
tentang kataku yang merapu saja,
tentang cintaku yang sia belaka.
tentang bekalanku ke sana,
tentang ajalku yang hampir tiba,
tentang sendirianku di dalam tanah,
tentang gelapnya kubur kita,
tentang duniaku yang fana,
tentang akhirat yang abadi jua.