Sunday, July 31, 2011

Because I Miss You - Jung Yong Hwa

Because I miss you

Always under exactly the same sky, always exactly the same day
Other than your not being here, there’s nothing different at all
I just want to smile, want to forget everything
Just like absolutely nothing has happened, smiling to live my days
Miss you, miss you so much, because I miss you so much
Everyday all by myself, calling and calling you
Want to see you, want to see you, because I want to see you so much
Now it’s like I have this habit, keep calling out your name
It’s the same today
I thought I’d let go, not leaving anything behind
No, no, now I still can’t let you go
Miss you, miss you so much, because I miss you so much
Everyday all by myself, calling and calling you
Want to see you, want to see you, because I want to see you so much
Now it’s like I have this habit, keep calling out your name
It’s the same today
Everyday, everyday, it feels like I’m gonna die, what should I do?
Love you, love you, I love you
I hadn’t even spoken the words, I just let you go
Sorry, sorry, do you hear my words
My late confession, can you hear it
I love you

Wednesday, July 27, 2011

Cinta: Sabar itu Pengubat Duka



Salam Alaykum,
Edisi cinta kali ni.. sabar… kenapa ada edisi cinta?? Kerna cinta kita ada kat dunia ni.. everything starts with love and ends with love… bermula dengan kasih  sayang dan cinta dari Allah kepada hambaNya…kita dilahirkan ke dunia.. dan kita kembali kepadaNya juga atas rahmat cinta dan kasihNya… sebab tu bila ada orang meninggal..orang akan cakap.. “Allah lebih sayangkan dia..” kan??? heheh
So,
Sabar…apa yang ada tentang sabar?? Sabar ni dapat tolong kita kawal emosi… bukan senang untuk sabar..tapi bukan susah untuk sabar.. hehe.. pening?? Sabar ni perlu dilatih.. training… macam gak nak bersukan… tahu tak?? Ada seorang penunggang lembu.. ala.. yang biase tengok kat tv tu.. bila interbiu…
‘apa persediaan awak untuk menghadapi lembu gila tu??’
‘10% fizikal dan 90% mental’
Tahu tak… Hassan Al Banna pernah kata:
latihlah diri untuk bersabar ibarat pohon yang berbuah… bila dilempar batu..masih memberikan buah”
Walaupun kita dicaci..dimaki..dikeji… kadang2 rasa nak meletup.. ingat!!
‘InnaAllaha Ma’as Sobirin’ – ‘Allah bersama orang yang sabar’
Tapi…
Kita manusia biasa.. tak lepas dari kesilapan.. nabi pun pernah marah orang gak.. apatah lagi kita kan?? but.. do our best in everything.. setiap kali kita rasa nak marah… tengok pokok… insyaAllah… sikit sebanyak boleh bantu… satu lagi baca surah Al Insyiroh… insyaAllah..
Kadang2 cara yang terbaik, minta adik2 tolong ingatkan… contohnya.. semalam citer kat Kakchik pasal kisah pokok and sabar…
Masa main badminton… satu team dengan Amsyar…banyak sangat Amsyar ‘bolos’…baru nak marah bagi Amsyar main betul2 sikit.. sekalinya..
Along…sabar..sabar macam pokok..kan??”
Malu diriku sebentar…last2.. kakchik and alongnya tergelak… heheh… thanks adik2..penyeri hidup along..
p/s: Good Luck adik2 kembaq untuk exam percubaan this week… lots of love from Along ^_^

Monday, July 25, 2011

I'll Back Off So That You Can Live - G.Na ft. Junhyung

I’ll leave you alone so have a great life.

Say it properly,
Look at me, look in to my eyes and say it.
Why did you say goodbye,
Do you want to end it between us?

(I know), you’ve got a new girl.
(I know), you’ve got bored of me.
Although the tears are filling up

I’ll leave you alone so have a great life.
That’s all I can say.
I’ll forget about it so have a great life.
Be happy even without me.
The love you’ve thrown away,
Take it with you,
Take all of it away.
Don’t even bother to say sorry,
Don’t worry about me.

Yo, sorry my sweety
Your lips that are supposed to leave from my side
Looks resentful today for some reason.
I have to hold you back, but words won’t come out
And you’re already drifting apart.

(I know), you will forget all about me.
(I know), I will end up hating you.
Although I know everything

I’ll leave you alone so have a great life.
That’s all I can say.
I’ll forget about it so have a great life.
Be happy even without me.
The love you’ve thrown away,
Take it with you,
Take all of it away.
Don’t even bother to say sorry,
Don’t worry about me.

(You) were my reason to live.
(You) were everything I’ve ever wanted.
You, it’s me, who used to care about no one else but you.

(Why), why are you leaving from my side?
(Why), why are you throwing me away?
You were gonna be like this anyways, so why did you love me?

Do you remember that day,
The day when we’ve met for first time?
I still remember it,
Those words you’ve promised.
You said you would care and protect me and only me.
You said that you don’t love anybody but me.
I believed you, I believed your lies.

(Oh), oh.
(Oh, oh, oh) Did you really love me?
(Oh, oh, oh, oh, oh) No, no, no, no.
(Oh, oh, oh, oh, oh) I’ll forget about it so have a great life.

Friday, July 22, 2011

Cinta: Pesanan Ibu





Salam Alaykum,

Aku menulis bukan kerana nama…hanya nak ingin membiar pena meluah suara dan hati dibiarkan bicara… hanya ingin berkongsi apa yang tersisip dan membiar bebas apa yang terhimpit… apa yang aku madahkan…aku tak tahu… apa yang aku tahu…aku hanya ingin mencoret cebisan pesanan ibu padaku…
Pesanan ibu,

“Along, biarlah orang buat jahat kat kita..kita jangan buat jahat kat orang… biarlah orang dengki kat kita, jangan kita dengki kat orang… ingat!! Buat baik kat orang…orang minta tolong…selagi mampu tolong k?”




Itu yang ibu pesan padaku… ternyata bila aku buat macam tu… memang bahagia aku rasa… tak menyimpan jarum dalam hati…tak menyimpan dendam dalam peti… bila bahagia datang padaku… lagi aku rasa mudah kerna ada seseorang yang menyokong…memberi semangat… walau ditikam 1001 jarum peniti… aku masih mampu berdiri…. Maybe kerana aku rasa bahagia itu telah aku miliki…
Tapi bila bahagia mengucapkan selamat tinggal… aku hilang arah tuju… satu jarum peniti cukup sakit ibarat dicucuk 1001 paku payung.. then…aku mula lupa… pesanan ibu yang kedua…

“along, bila buat sesuatu…jangan harap balasan… biarlah…tak dapat di dunia..imbalannya di akhirat kelak..ikhlas semampunya..kan??”

Cinta itu tidak perlu meminta..tapi memberi sepenuh rela… memang bahagia bila cinta itu sentiasa ada…tapi bila tiada….baru nak teraba-raba… salah aku sendiri…tak ingat pesanan ibu yang ketiga…,

“Along, hargai setiap detik, waktu dan saat dengan orang yang sayang along…dengan orang yang along sayang..kita tak tahu…bila Allah jemput kita…bila Allah jemput dia…bila Allah jemput balik anugerah cintaNya…so, hargai dirinya setiap masa…”

Oleh kerana, aku lupa pesanan ibu….aku alpa dan leka dalam fantasi cinta yang aku bina… sekarang aku akan ingat pesan ibu… aku akan cuba membantunya dengan mendoakannya… aku takkan mengharap balasan…biarlah Allah yang memberi ganjarannya… dan aku akan hargai setiap saat masa dan detik yang telah berlalu bersamanya… bukan menjadi batu penghalang dalam hidup…tapi menjadi bahan api agar enjin ini terus bergerak…
Pesanan aku untuk semua,

“lepaskanlah merpati yang kita sayang, biar dia terbang bebas… jadikan perpisahan sebagai pembakar semangat…membakar jiwa untuk berjaya…andai merpati itu kembali, insyaAllah dia memang ditakdirkan untuk kita…time tu, sediakan satu sarang burung tempua yang selesa untuk dia berlabuh”

“ingatlah..kasih manusia tak sehebat kasih Allah yang sentiasa cintakan hambaNya…bukti cintaNya??? Anda masih diberi kesempatan untuk membaca entry ini ^_^ ”

Dari insan yang kenyang dan lapar kerana Allah ^_^

*banyak betul pesanan ibu…sayang ibu..hehe..aku menulis untuk kawan2 yang buntu…dan untuk sesiapa yang perlu ;)


Wednesday, July 20, 2011

Sehalus mulus setulus kudus




Salam Alaykum,

Entry ni adalah untuk membalas entry kasar tempoh hari… sebelum mula…nak minta maaf kepada yang terasa masa membaca.. ramai jugak yang mesej..call..chat kat facebook…mesej kat facebook…tarik muka..senyum…dan macam2 lagi..sebenarnya..takde niat di hati nak sakitkan hati sesape.. maaf jika ada yang terluka…

Kalau difikirkan..sesape yang terasa sakit..uneasy..irritated masa baca entry..maknanya..dia samada  terasa dengan perbuatan sendiri…atau sakit hati dengan entry yang kasar bahasanya..maaf sekali lagi… bagi yang ada yang baca and ada efek tu.. bersyukurlah… kerna Allah masih member kesempatan untuk kita rasa sakit…bagi kesempatan untuk kita cium rahmat hidayahnya… insyaAllah…

Thanks kepada yang komen… banyakkan muhasabah diri… tepuk dada, Tanya iman… ingatlah..dunia ini ladang..untuk kita menanam dan bertani.. akhirat nanti kita menuai… aku hanya sekadar hamba yang hina di sisiNya.. aku tahu..aku tak semulia kalian.. yang berpuasa sunat..solat dhuha tak miss..yang amal jariah menimbun..aku hanya insane biasa.. yang menumpang hidup di bumi Allah.. semoga kita sentiasa dalam rahmatnya…

Ingat…”life is like the alphabet…starts with B and ends with D…we start with Birth and ends with Death..but between that..we have C..Choice in our lives” pilihlah choice terbaik… insyaAllah..hasilnya pun akan baik…

Wallahualam..
Dari insan yang kenyang dan lapar kerana Allah ^_^

Tuesday, July 19, 2011

Navi - Heart Damage

something seemed strange as you looked at me without a word, so i blocked my ears
because the lip shapes that i saw with my eyes seemed to say let’s break up

without knowing, tears wet my feet again
i was so embarassed, i hung my head
oh~ saying “please don’t be like this. don’t leave me”
today, for the first time, i cried in front of you

yeah that’s right
you’ll probably have to prepare that goodbye kiss
we’re over. e-n-d, baby like this
can you move over? excuse me, miss
let’s break up now. no mo’ business
no mo’ whips, and no mo’ ices
i want to go back, back to my peeps, back to the streets
cuz, girl with two faces, just can’t do it, girl
yes, just go. you’re dismissed
peace~

because my heart is damaged, i can’t even breathe
because it spread to my heart, it hurts so much i want to die.. it keeps hurting
even after going the hospital, i couldn’t find the reason i was hurting
because my heart is damaged

all of a sudden, i looked in the mirror
looking at my reflection in the mirror,
saying that i’ll cry just for one day, that i’ll empty you out,
i drank alone for the last time

i told you, you can’t get a playa back like that
though i can rap to any beat
i don’t love with any girl
here, you’re a nobody
i’m a tree stump that blooms flowers
but you ain’t my flower
last bit of pride, pshh~ just swallow
don’t follow, don’t call me tomorrow
we’re strangers, over
yo, taxi. i’mma holla

because my heart is damaged, i can’t even breathe
because it spread to my heart, it hurts so much i want to die.. it keeps hurting
even after going the hospital, i couldn’t find the reason i was hurting

if my body is damaged, it would heal
because my heart is damaged, my tearful illness won’t go away
up to the point where when i eat, i can’t tell whether it’s food or tears
my heart is damaged

i hoped that your lip shapes aren’t the words of farewell
oh~ saying “please don’t be like this. don’t leave me”
today, for the first time, i cried in front of you

Monday, July 18, 2011

Cinta: Wanita dan Lelaki

WANITA : Siapa yang paling kamu cintai di dunia ini?

LELAKI : Kamu!!!

WANITA : Menurut kamu, saya ini siapa?
LELAKI : (Berfikir sejenak, lalu menatap WANITA dengan pasti).Kamu, tulang rusukku!Kerana Allah melihat bahawa Adam kesepian. Saat Adam sedang lenatidur, Allah mengambil rusuk Adam dan menciptakan Hawa.


Semua LELAKI mencari tulang rusuknya yang hilang dan saat menemukan wanita untuknya,tidak lagi merasakan sakit di hatinya...Setelah berkahwin, pasangan itu mengalami masa yang indah dan manis untuksementara. Setelah itu, pasangan muda ini mulai tenggelam dalam kesibukan masing-masing dan kelelahan hidup yang ada. Hidup mereka menjadimembosankan.Kenyataan hidup yang kejam membuat mereka mulai menyisihkan impian dancinta satu sama lain. Mereka mulai bertengkar dan pertengkaran itu mulai menjadi semakin panas.



Pada suatu hari pada akhir sebuahpertengkaran WANITA lari keluar rumah.Saat tiba di seberang jalan, dia berteriak "Kamu tidak cintakan saya lagi!!!". LELAKI sangat membenci ketidakdewasaan WANITA dan secara spontan juga berteriak "Saya menyesali perkahwinan ini! Kamu ternyata bukan tulang rusukku!!!"


Tiba-tiba WANITA terdiam, dan berdiri kaku untuk beberapa saat. LELAKImenyesali akan apa yang sudah dia lafazkan, tetapi seperti air yang telah tertumpah tidak mungkin untuk diceduk kembali. Dengan berlinang air mata,WANITA kembali ke rumah dan mengambil barang-barangnya, bertekad untukberpisah."Kalau saya bukan tulang rusukmu, biarkan saya pergi. Biarkan kita berpisah dan mencari pasangan sejati masing-masing".


Lima tahun berlalu. LELAKI masih belum lagi berkahwin, tetapi berusahamencari khabar akan kehidupan WANITA. WANITA pernah ke luar negeri tetapisudah kembali. Dia pernah berkahwin dengan seorang asing dan bercerai. LELAKI agak kecewa bila mengetahui WANITA tidak menunggu, sepertinya.Dan di tengah malam yang sunyi, dia meminum kopinya dan merasakan sakit di hatinya. Tetapi LELAKI tidak sanggup mengakui bahawa dia merindukanWANITA.Suatu hari, mereka akhirnya bertemu kembali. Di airport, tempat di manabanyak terjadi pertemuan dan perpisahan, mereka dipisahkan hanya oleh sebuah dinding pembatas.

LELAKI : Apa khabar?
WANITA : Baik... kamu sudah menemui tulang rusukmu yang hilang?
LELAKI : Belum.
WANITA : Saya akan terbang ke New York dengan penerbangan berikut. Saya akan kembali 2 minggu lagi. Telefon saya kalau kamu berkesempatan. Kamutahu nombor telepon saya kan?Tidak ada yang berubah.

WANITA tersenyum manis, berlalu di hujung lafaz "Selamat tinggal..."Satu minggu kemudian, LELAKI menerima khabar WANITA adalah salahseorang korban Menara WTC. Malam itu, sekali lagi, LELAKI meneguk kopinyadan kembali merasakan sakit dihatinya. Akhirnya dia sedar bahwa sakit itu adalah kerana WANITA, tulang rusuknya sendiri yang telah dengan bodohnyadia patahkan.......


Kita menempiaskan 99% kemarahan walau kepada orang yang paling kitacintai. Dan akibatnya adalah penyesalan. Seringkali penyesalan itu datang di kemudiannya, akibatnya setelah kita menyedari kesalahan kita, semua sudah terlambat.... Kerana itu, jagalah dan sayangilah orang yang dicintai dengan sepenuh hati... Sebelum mengucapkan sesuatu berfikirlah dahulu, apakah kata kata yang kamu ucapkan akan menyakiti orang yang dicintai? Kira merasakan akan menyakitinya, sebaiknya jangan pernah dilafazkan. Kerana semakin besarrisiko untuk kehilangan orang yang dicintai.Jadi berfikirlah, apakah kata-kata yang akan dilafazkan sebanding dengan akibat yang akan diterima??
MARI KITA SAMA2 RENUNG dan FIKIRkan.. (Wallahualam)


shared from Fairuz Liyana Azman =')

Thursday, July 14, 2011

Life Is Problem...Problem is Masalah




Salam Alaykum,

Masalah itu problem… tanpa masalah..tak dapat lah kita nak hidup.. kenapa? Sebab masalah itu yang membuatkan otak kita ligat berlari.. masalah yang buatkan jantung kita berdegup dan berhenti.. jangan kita melarikan diri dari masalah atau melarikan diri dengan membawa masalah… tahukah kita?? Masalah itu menjadi satu pengalaman yang boleh digunakan di kemudian hari… tiada guna mengeluh kerna berjumpa masalah..think positif!!

Mengeluh tidak akan men’settle’kan problem… ada satu kisah…

Tersebut alkisah, 2 perempuan yang sebaya menaiki bas di MBKT untuk ke satu destinasi yang sama iaitu perempuan A dan perempuan B. Perempuan A kata….

“tutuplah tingkap…aku sejuk…”

“aku nak bukak…panaslah..berpeluh dah ni” kata perempuan B.

Oleh kerana pertengkaran berterusan dan tiada sesiapa yang ingin mengalah… maka drebar bas cuba mendamaikan keadaan…

“kenapa ni? Apa masalahnya ni?? Cer citer..cer citer…” 

“kalau bukak tingkap, saya akan kesejukkan dan lambat laun…saya akan mati akibat frost bite yang melampau (Nampak beno nipunyer..)” kata perempuan A.

“kalau tutup..saya akan berpeluh.. menyebabkan dehydrated yang melampau..dan saya akan mati kekeringan nanti…tak boleh la tutup” kata perempuan B.

Drebar bas pun dah naik pening…sambil menggaru-garu kepala botaknya.. tiba-tiba…

“saya ada solution untuk masalah ni.. apa kata mula-mula kita buka tingkap..biar perempuan A mati..pastu tutup pulak..biar perempuan B turut serta…lagi layan dua perempuan ni..makin pening..bia jer diaorang mati…senang dah tak pening kepala” kata seorang yang menjadi pemerhati bebas dari awal pertengkaran. 

Dari sini…kita dapat lihat.. kalau asyik mengeluh.. tak mungkin akan settle apa-apa masalah…  Randy Pausch dalam bukunya The Last Lecture mengatakan ‘waktu dan tenaga yang kita gunakan untuk mengeluh jika diganti dengan berfikir mengenai penyelesaian bagi suatu masalah akan membuahkan hasil yang lebih lumayan dari terus mengeluh dan merengek’


So…for starters.. “STOP WHINING AND START THINKING!!” & “LET THE MIND WORK WITHOUR  COMPLAINTS”. 

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan ia berusaha untuk berubah"

Dari insan yang kenyang dan lapar kerana Allah s.w.t  ^_^

Saturday, July 9, 2011

Cinta: Istimewanya Wanita #1


Salam Alaykum,
Ini bukan kutukan atau kejian untuk para wanita..atau apa-apa yang negative.. hanya nak bagi tahu kat lelaki…tentang wanita.. segala dalam ni..bukan melalui kajian.. just sedikit pengalaman dan nasihat dari seorang ibu kepada anaknya..

Wanita…

Kelembutannya bukan satu kelemahan… sifat yang lembut itu yang mencairkan hati lelaki…ramai lelaki mengatakan sifat lembut itu adalah kelemahan..tapi sebenarnya di situ letak kekuatan… ibarat api..tak mungkin terpadam jika menuang minyak… perlu dicurah air… sama jugak dengan kehidupan.. kelembutan wanita itu menjadi penyejuk api kemarahan lelaki…

Rajuknya menambah ceria… merajuknya seorang wanita.. bukan kerana dia ingin berjauhan dari lelaki.. tetapi mahu lelaki mendekatinya.. memang dia kata dia benci..menyampah… tapi bak kata Faizal Tahir, Bencinta..tak mungkin membenci orang yang kita cinta.. so, para lelaki… merajuk seorang wanita kerana ingin dipujuk…
Manjanya bukan tidak matang… wanita bermanja..seperti kebudak-budakan..bukan kerna dirinya tidak matang.. tetapi kerna ingin dibelai lelaki… walaupun tangan lelaki sekasar kertas pasir..tetapi tangan itu yang dia mahukan untuk membelainya… 

Sabarnya itu paling berharga… wanita mempunyai kesabaran yang lebih tinggi dari wanita… itu sudah pasti.. itulah sebabnya Allah menganugerahkan keupayaan mengandung dan melahirkan kepada wanita.. kalau lelaki…kemungkinan doctor akan disepak terajang tatkala lelaki cuba mem’push’ keluar bayi…

Kepercayaannya ibarat kaca… wanita mempunyai tahap kesetiaan paling tinggi… mengikut kajian.. wanita lebih cenderung untuk setia berbanding lelaki… tetapi bukan tidak akan curang..wallahualam.. tapi lelaki harus ingat.. sekali dicalarkan kepercayaan wanita.. tak mungkin diganti.. dan andai kepercayaan telah hilang.. tak mungkin dicantum kembali.. ibarat kaca yang pecah tak mungkin dicantum kembali…

Itulah sekadar bingkisan di petang hari.. bagi para suami.. fahamilah isteri anda.. ingatlah.. Allah menjadikan wanita dari tulang rusuk kirimu bukan untuk dipijak..tetapi berada di bawah ketiak untuk dilindung..didakap…dan sentiasa dekat dengan jantung agar setiap denyutanmu menyayanginya… jagalah isterimu..didiknya dengan penuh kasih sayang kerana Allah..




Dan wanita..jadilah bunga dalam balang kaca…hanya boleh dilihat..tak mungkin disentuh.. jadikan malu sebagai persalinan dan cintailah Allah di segenap inci dirimu agar terhindar dari mengotorkan dirimu yang kian suci…

Al Khawarizmi seorang ahli Matematik Islam ditanya tentang WANITA TERBAIK,
dia menjawab :

Jika wanita SOLEHAH dan BERAGAMA : 1
Jika dia CANTIK, tambah 0 pada 1 : 10
Jika dia dia KAYA, tambah lagi 0 = 100
Dan jika dia dari KELUARGA BAIK-BAIK, tambah lagi 0 = 1000

Tetapi jika yang "1" TIADA maka tiada apa yang tersisa pada wanita tersebut kecuali sekelompok "000".

Dari insan yang Kenyang lapar kerana Allah.. ^_^

Wednesday, July 6, 2011

Dreaming of Tears



I’m smiling with you by myside,
Hand in hand together,
Filling the gaps between our fingers,
Around the world we linger,
Cause I want to be with you forever,



Together we sang our song,
Laughing happily all day long,
Sometimes we would fight more than we could bare,
Because that’s the way we showed we care,
You would always take the blame,
And I’m always the one in shame,
Because I am your man,
I should protect you with all I can,
Finally we fought one day,
I was alone left astray,



Now my heart was tainted,
And dreams we built shattered,
Now I watch myself crumbled,
I tried to get up but stumbled,
Then I woke up shockingly,
I realize I was in reality,
The nightmare I had was so true,
It made my face turned blue,
Wishing it never happened,
With the love not been broken,
As I walked through the rain,
Hoping to love over and over again,
Then my heart broke into two,
When I saw the dream came true,
Left alone drenched in rain,
Now my heart filled with pain,


Losing you was all that I fear,
Now I’m holding back my tears,
I wish you’re here wiping it away,
I wish you’re here and stay,
Now all the memories you bury,
The letters and pictures you deleted easily,
Your love was never forever,
But I kept my promise to never love another…

Sunday, July 3, 2011

Jang Geun Suk - Waiting for the Time

Quietly closing my eyes, I see in front of me
What I once tried so hard to forget
Yours and mine, the song
Do you still remember
What we experienced together?
Those happy times?
I can only wait
I can say nothing
Watching your tears flow
We can only love each other
Compared with the pain of regretting you
This is easier
Can you not return to my side?
I should have quietly let you go
As I stood at that place again
Looking at you walking slowly away
Silently crying
In such a cold season
Even if you return once more

Friday, July 1, 2011

Perasan Comeyl 1st edition







gambar2 waktu aku muda..setahun jagung jer.. hehe.. rindu waktu dulu2.. waktu aku masih alpa..waktu aku dikasih dan dimanja... waktu aku baru nak buka mata... 
^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Since you Left Me..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Setinta pena Mencoret

jika hari ini aku lalai,
tolong ingatkan aku,
tentang masaku yang sia-sia,
tentang kesibukanku dengan dunia,
tentang rinduku yang menggila,
tentang kataku yang merapu saja,
tentang cintaku yang sia belaka.
tentang bekalanku ke sana,
tentang ajalku yang hampir tiba,
tentang sendirianku di dalam tanah,
tentang gelapnya kubur kita,
tentang duniaku yang fana,
tentang akhirat yang abadi jua.