Wednesday, February 23, 2011

Tanda2 Lelaki Menyintai seorang perempuan tapi tak disukai perempuan


Lelaki kalau bercinta ada macam2 cara... tapi rata2nya yang dapat tengok...lebih kurang je...tapi perempuan tak paham motif laki buat macam tu...

1. Tak Mesej @ Tak balas mesej

biasanya..maybe laki ni tengah busy buat sumthing dan sampai takde masa.. tapi kadang2 dia memang saja tunggu awek dia mesej dulu... kadang2 dia ego..tapi biasanya dia rasa seronok bila ada orang care...

2. Pergi mana2 tak bagitahu

lelaki ni kebanyakkannya tak suka dikongkong...samela macam perempuan..tapi sebenarnya laki suka bila perempuan nanti tanya banyak soklan.. contohnya.."haa...pegi mana?!!" "dengan sape??!!" sebab kalau perempuan tanya macam ni..maksudnya dia sayang pakwe dia..

3. bila awek kol tak jawab

laki...bukan tak le jawab..saje..nak tengok..awek dia nak kol berapa kali..10? 20? nanti dia jawab gak..saje suka ada orang kejar2 dia... pas tu awek dia akan risaw... dia pun pura2 la sakit ke ape.. laki..hmm..

4. Tak suka ajak awek keluar bila pakwe keluar dengan member

kadang2 laki ni..dia dah pikir 10 step ahead.. dia takut awek dia ada orang ngata..sebab tu dia xbawak..tapi kalau dia bawak..maksudnya.. laki tu dah tak kesah..asalkan awek dia puas hati and happy..

5. kalau awek ajak keluar..kadang2 pakwe xnk keluar

haa..kadang2 perempuan ni... dia suka ajak kluar.. tapi laki xnk kuar.. sebab nak bagi perempuan tu rindu gila2 kat laki dia.. nanti dia kluar gak.. sebab mana ada cinta jika tak ada rindu..kan2?

6. suka cari gadoh dengan awek

laki memang suka cari gadoh..nak tahu kenape? sebab dia nak bagi awek dia muncung macam itik..comey gitu... nanti awek dia merajuk..dia pujuk laa.. kan2?? tapi alasan laki sebab gadoh adalah untuk lebih kenal.. hehe.. besela tu.. cover line..

7. kongkong awek macam bini

kadang2 jadi masalah.. awek tu jenis yang memang macam tu.. tak le la kongkong.. tapi laki ni dia xpikir.. dia hanya pikir awek dia.. kalau boleh nak awek dia ada kat sebelah dia je... takut awek dia orang lain tengok2.. takut awek dia jatuh longkang time beli nasi lemak ke.. sebab tu dia xbg buat pape..

8. awek jatuh tapi pakwe buat dek je

contohnya awek jalan2 tetiba tersadung and jatuh... bukan tak nak tolong.. mesti orang ramai tengah tengok kan.. dah nama pun awek.. kalau bini boleh je nak dukung.. tapi awek.. segan.. jaga nama awek dia.. esok dia mati awal.. awek dia xde sape nak jaga..

tu jela.. tapi kepada pakwe2 and laki2 kat luar sana.. ini bukan dijadikan alasan.. tahu tak awek tu dah bagi sepenuh hati kat pakwe...so si pakwe kenala jaga.. jangan asyik nak lukakan hati awek je.. pakwe cuba tanya awek suka x? pas tu cuba awek buat kat pakwe...mesti pakwe hangin kan?
si awek.. jangan ingat pakwe buat sumthng tu sebab dia xsayang..just cara laki tunjukkan sayang dia berbeza.. ingat..marah tanda sayang.. diam tanda cinta..merajuk tanda rindu..busy tanda tunggu la sampai tak busy..heheh

=p

4 comments:

  1. huhuhuhu kalau aku time jumpe ok jek pastu aku balas panjang aku tau die tengok pm aku blue tick jek ade adoo kalau ade nuklear seblah aku lame aku ledak nasib sayng ..ala just nak tau die godek ape jek..huhu plizz laa kaum gegirl tak mo la buat prangai cmtuu.. pakwe nye balas berjaler jaler just perati jek ckp..sye ade keje sikit siap kan itu ini nnti kite pm eaa ..kan elok cmtuu nie senyap jek huhu just nak tau jek.tak kongkong pun

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Since you Left Me..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Setinta pena Mencoret

jika hari ini aku lalai,
tolong ingatkan aku,
tentang masaku yang sia-sia,
tentang kesibukanku dengan dunia,
tentang rinduku yang menggila,
tentang kataku yang merapu saja,
tentang cintaku yang sia belaka.
tentang bekalanku ke sana,
tentang ajalku yang hampir tiba,
tentang sendirianku di dalam tanah,
tentang gelapnya kubur kita,
tentang duniaku yang fana,
tentang akhirat yang abadi jua.