Monday, September 12, 2011

Saje try


Salam alaykum,

Saja je nak menjengah blog tak seberapa ni… tengah fikir nak tukar header blog… tengah edit-edit.. sekali buntu… macam-macam dah fikir.. so.. dapatlah satu design… tadaaa!! Lawa?? Hahaha… try buat lepas tengok dekat U-tube…



Senang je.. guna adobe CS5… if nak belajar detail… tengok dekat U-tube: Photoshop CS5 Cool Text…Inilah Linknyer...Click jer

banyak lagi kat tenet... dengan dunia serba moden sekarang... semua hujung jari je.. saje nak kongsi... papepun... all da best in trying... 

Dunia dah serba moden... tapi pemikiran kite? adakah sejajar dengan tahap kemodenan yang ada sekarang ni? ingatlah.... walau sejauh mana kemodenan..kita still kena jaga agama dan akhlak.. (macam parents dah nasihat)... ingat.. bukan Islam ikut moden.. tapi kemodenan yang perlu ikut Islam... pakailah jeans ke kain pelikat.. Nabi Muhammad tak pernah kata.. WAJIB BERJUBAH!! takde... yang penting adalah menutup aurat.. cara mana itu tidak pernah Rasulullah strictkan... Penatlah kalau Rasulullah strict.. nak cari jubah kain jenis macam mana... panjang mana... wah.. jangan jadi macam kaum Nabi Musa.. hehe... itu je.. Wassalam

dari insan yang kenyang dan lapar kerana Allah ^_^

9 comments:

  1. ahahah... yeke?? tp.. tringin plak nk tuka.. nadyya bwtkn la.. blh? ehhehe

    ReplyDelete
  2. walau sejauh mana kemodenan..kita still kena jaga agama dan akhlak..

    perli ke?

    ReplyDelete
  3. eh... xla.. utk dri sndri la.. ish.. dh insaf dh.. xperli org dh..

    ReplyDelete
  4. nicee sangattt..tapi tulisan kalbuku tu cm xnmpk sgt..huhu

    ReplyDelete
  5. thanks myra... nnt sy cuba tuka.. hehe..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Since you Left Me..

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Setinta pena Mencoret

jika hari ini aku lalai,
tolong ingatkan aku,
tentang masaku yang sia-sia,
tentang kesibukanku dengan dunia,
tentang rinduku yang menggila,
tentang kataku yang merapu saja,
tentang cintaku yang sia belaka.
tentang bekalanku ke sana,
tentang ajalku yang hampir tiba,
tentang sendirianku di dalam tanah,
tentang gelapnya kubur kita,
tentang duniaku yang fana,
tentang akhirat yang abadi jua.